Skoleforestilling til inntekt for barnelandsbyen

Teie Skole arrangerer veldedighetskonsert i Nøtterøy kulturhus onsdag 23. mars til inntekt for barnelandsbyen. Lærerne Åse Fuglestrand og Camilla Bjørk har stått i spissen for alle forberedelsene til konserten.

Teie Skole som er en barneskole for 1. til 4. klasse på Nøtterøy, har vært en av de mest trofaste støttespillerne for barnelandsbyen "Nytt Håp". Skolen har i 20 år hatt barnelandsbyen som innsamlingsprosjekt i forbindelse med FN-dagen. Da har det vært samlingsstund i Teie kirke der Liv Holum og Tormod Ravndal har representert barnelandsbyen de siste årene for å fortelle fra arbeidet og vise bilder.
Fra Bolivia-dagen på Teie Skole i oktober 2010, der Tormod Ravndal fortalte og viste bilder fra Bolivia.
 

Deretter har det vært aktiviteter, salg av mat og forfriskninger, loddsalg m.m. på skolen. De siste årene har skolen faktisk samlet inn 30.-35.000 kroner til barnelandsbyen, et resultat det virkelig står respekt av. Dette arrangementet har til nå skjedd i skoletiden med foreldre, besteforeldre, søsken og annen familie til stede.


Lærerne Åse Fuglestrand (til venstre) og Camilla Bjørk gleder seg til skolekonserten
 
Denne gangen gjør skolen en ny vri ved at arrangementet flyttes til våren og til kveldstid. Lærerne Åse Fuglestrand og Camilla Bjørk (se bilde) har stått i bresjen for å forberede årets skoleforestilling, med sang, dans og ulike innslag av skolens elever. Og entusiasmen har vært stor for å gjøre forestillingen så bra som mulig. Elevene har øvd dag etter dag, og i dag har det vært generalprøve på Nøtterøy kulturhus der skolekonserten skal holdes i morgen kveld, 23. mars.
Det viktigste målet for konserten er å samle inn mest mulig penger til barnelandsbyen. Konserten har fri adgang for familie og slektninger av elevene, men i følge rektor Arnstein Larsen oppfordres alle til å "betale seg ut" av konserten i form av en pengegave. Og Larsen har stor tro på at det skal komme inn mye penger.

- Dere har støttet barnelandsbyen i 20 år nå. Mange skoler skifter ut slike prosjekter med jevnlige mellomrom, men det har ikke dere gjort, spør vi.
- Nei, vi opplever at arbeidet med barnelandsbyen er blitt så nært for oss, ikke minst gjennom de besøkene vi har hatt i forbindelse med FN-arrangementene med informasjon og bilder. Og i 2007 besøkte rektoren den gang, Petter Tandberg, og lærer Åse Fuglestrand barnelandsbyen. Og også gjennom dette føler vi at vi er blitt en del av det flotte arbeidet som barnelandsbyen er, sier rektor Arnstein Larsen.

Og i morgen altså, blir det på grunn av plasshensyn holdt to forestillinger, kl 17:00 og 18:30. Tormod Ravndal representerer barnelandsbyen ved å informere og vise bilder i slutten av hver forestilling.