sissel-kvambe.

«Nord-norske viser med alvor og skjemt!» til inntekt for barnelandsbyen Nytt Håp i Bolivia

Sissel Kvambe, og Trond Øverdahl (begge fra Askim) skal turnere med et program tuftet på nord-norske viser, og den nord-norske humoren. Tirsdag 9. januar kl. 19 kommer de til Filadelfiakirken i Mysen. Før de reiser på turne til Nordland starter de opp med en konsert her.

 Sissel Kvambe, og Trond Øverdahl (begge fra Askim) skal turnere med et program tuftet på nord-norske viser, og den nord-norske humoren.

Tirsdag 9. januar kl. 19 kommer de til Filadelfiakirken i Mysen. Før de reiser på turne til Nordland starter de opp med en konsert her.

 

Planen er å turnere i Nordland,  hvor de  bl.a. er invitert til  Nordlysfestivalen på Andøya. De  vil også spille på Østlandet naturligvis

 

Det vil bli viser av Kari og Lars Bremnes, Trygve Hoff, Halvdan Sivertsen, og ikke minst, Helge Stangnes`fantastiske tekster, tonsatt av Jan Arvid Johansen.

I tillegg, et par av Sissels egne viser, skrevet i løpet av Tromsøperioden. Best kjent er vel «Sommer i nord» og «Mørketid», som begge ligger som musikkvideoer på Youtube.

Det hele krydres med litt av den nord-norske humoren.

De akkompagnerer seg selv på gitar, munnspille, og ukulele. Trond spiller i tillegg bass.

 

Programmet passer i ulike sammenheng, foreninger og lag, institusjoner, eller bibliotek, men også som en mer intim kveldskonsert.

Varighet: Etter arrangørens ønske, og type konsertsted. 45-120 min.

 

Sissel Kvambe: Startet sin karriere i den sagnomsuste viseklubben Dolphins, sammen med Ole  Paus, Lillebjørn Nilsen, og Finn Kalvig. Platedebuterte derfra.

 

Har i mange år reist for Folkeakademiene, samt Rikskonsertene, og turnert i de nordiske land for Foreningen Norden. I den senere tid, turnerer i regi av Den Kulturelle spaserstokk.

Utgitt 8 cd`er, derav to for barn.

Sissel er godt forankret i den nord-norske visetradisjonen etter 20 år i Tromsø, og 3 år i Finnmark. Skriver egne viser.

 

Trond Øverdahl: Opprinnelig fra Andenes. Kom til Askim i -96. Han har blitt et kjærkomment medlem i visegruppa «Lars»  (Mysen), ettersom han synger fint, har en god, lun nord-norsk humor, samt spiller både bass og gitar.

 

Trond har som Sissel, vært musiker siden 60-tallet. Han har spilt i mange forskjellige band, best kjent var vel dansebandet Albatross, som turnerte hele Norge i flere år, og som herjet hitlistene.

 

Sissel og Trond ble kjent på 80-tallet, da Sissel turnerte for Forsvaret, og spilte på Andøya flystasjon, der Trond var velferdssjef.

 

Moro nå, at de  har fått til et musikalsk samarbeid.

Sissel og Trond gleder seg veldig til å turnere sammen med start i Filadelfiakirken i Mysen.

Det blir salg av skoleboller og kaffe i Opsahl Café i pausen.

Inntektene fra konserten i Mysen går i sin helhet til barnelandsbyen Nytt Håp i Bolivia.

Foto: Gerd Inger Ericsson.