Innsamling til ny buss i VINE

Barnelandsbyen trenger ny buss !! Den gamle Coaster'en som ble kjøpt inn for nesten 25 år siden med NORAD-midler, er avskiltet og kan ikke brukes. Vi starter nå en innsamlingsaksjon for at VINE så snart som mulig kan kjøpe seg en ny buss for å løse deres akutte transportbehov. De som vil bidra, kan sette penger inn på konto 1638.05.69691.

Den 31.12.2010 ble den gamle Coaster'en "stedt til hvile" i VINE. Myndighetene tillot ikke lenger at bussen ble benyttet til transport av barna til og fra skolen, til arrangementer, til turer med fadderne, o.s.v. Skiltene måtte innleveres, og en æra i barnebyens historie er nå over. Vil du være med å bidra?

Send din gave til konto
1638.05.69691

Den gamle bussen har vært en trofast sliter
gjennom 25 år

Arkivbilder fra våren 2010
 

Bussen hadde over 20 sitteplasser og dekte barnebyens transportbehov på en fin måte. Hvem av oss som har besøkt barnebyen i årenes løp, husker ikke livet, sangen, praten, og det meget tette sosiale samværet, bokstavelig talt. For trangt var det i bussen mang en gang.

Men trangt blir det også når barnebyens to gjenværende kjøretøyer nå må benyttes for å transportere barna. Selv om flere av barna har kort skolevei og kan gå til skolen, går de fleste på skole i Cochabamba sentrum litt lenger unna. Og på grunn av enormt mange biler og stor trafikk, er det tryggest at barna blir kjørt.

Men når man ser disse bildene av en overfylt Camioneta og personbil, kan man jo spørre seg om dette er trygt og sikkert.

Selv om kravet til sikkerhet ikke er like høyt i Bolivia som i Norge, er det selvsagt ikke forsvarlig å fortsette med transport på denne måten, selv om barna er vant til det, og det er et ganske vanlig syn i Bolivia.


Innsamling til ny buss

Derfor trenger barnebyen en ny buss til erstatning for den gamle !!

Under 25-årsjubileet i april i år, ble det overrakt en symbolsk gave til daglig leder Andrea Laura - nemlig en ny buss. Den var dessverre ikke i full størrelse og kunne ikke brukes til noe annet enn å symbolisere at en ny innsamlingsaksjon nå er startet. Men alle i barnebyen syntes det var både morsomt og kreativt at det ble gitt en slik symbolsk gave.

Målet er å samle inn 270.000 norske kroner for å kjøpe en ny buss. Selvsagt kunne man kjøpe en brukt buss mye rimeligere, men slik bilparken er i Bolivia, vet man ikke hvor lenge en brukt buss ville kunne brukes.

Daglig leder Andrea Laura med den "nye bussen"


Det er derfor et stort ønske å kjøpe inn en ny buss for å være sikker på at den er av god kvalitet og kan brukes i mange år framover.Man tenker seg å kunne kjøpe en tilsvarende Coaster som den man hadde tidligere. Den har rundt 20 sitteplasser og vil fint dekke barnebyens transportbehov i lange tider framover.
Prisen er 270.000 norske kroner.

Vil du være med å hjelpe til? 

Til høyre skal vi lage en søyle som viser hvor mye som er samlet inn til nå. Vi har allerede et startbeløp på 50.000 kroner. Og det blir spennende å se hvor raskt søylen stiger, og at den om ikke lenge når målet på 270.000 kroner.
Send penger til kontonummeret som står under søylen og merk betalingen med "Ny buss".

 

 

Ønsker du skattefradrag for gavene?

Bor du i Norge og ønsker skattefradrag, må du oppgi det på betalingen, enten på giroen eller i nettbanken.