Faddere på Bolivia-tur

I høst har mange faddere vært på tur til Bolivia for å besøke barnelandsbyen. Noen av dem er i Bolivia fortsatt. Primus motor for fadderturene er Olav Nygård fra Mysen. I høst var det så mange som ville reise til Bolivia, at det var nødvendig å dele dem i to grupper.


Her er den første gruppen ankommet Rurrenabaque i jungelområdet nordøst for La Paz.
Den første gruppen på i alt 14 personer reiste 26. september, og kom tilbake 9. oktober. Samme dag ankom en like stor gruppe, og de skal være i Bolivia fram til 23. oktober.

Turene legges opp slik at man først reiser direkte til Cochabamba og blir innkvartert i barnelandsbyen. Da arrangeres det velkomstfest med dans, sang og ulike opptrinn av barna og personale i barnelandsbyen.
Etter noen dager i Cochabamba reiser hele faddergruppen til La Paz og deretter til Rurrenabaque. Der blir det bl.a. safari i jungelen. For de fleste er det en ny opplevelse med konstant varme og fuktighet, men utrolig opplevelsesrikt.
Så blir det et par dager i La Paz med bl.a. tur til Titikaka-sjøen.
Så returnerer gruppen til Cochabamba og blir værende der de siste dagene før hjemreisen. Da blir det lunsj i husene sammen med barna. det blir gjerne arrangert badedag for hele VINE-familien,
Felicia, Rodrigo, Grover og Soledad danset i velkomstfesten for faddergruppe 2
til stor glede for både barn og voksne.

Slike fadderturer betyr veldig mye for kontakten mellom barnelandsbyen og oss her i Norge. Barna og ungdommene får gleden av å få besøk - bare det er jo spennende i seg selv. Og fadderne får en meget spennende og opplevelsesrik tur til et fremmed land og en annerledes kultur.
Og de ansatte i barnebyen forteller at de blir så oppmuntret av å få besøk fra Norge.
 

Alle interesserte Facebook-brukere kan også følge med på barnelandsbyens egen profil - bruk Facebook-lenken til høyre.

Ellers tenker vi etter hvert å legge ut bilder her i nettstedet også.
 

Olav Nygård sammen med Roxana