Dette må jeg gjøre før jeg dør...

Marita Andreassen, som sammen med sin mann var det første bestyrerparet i barnelandsbyen, har lenge drømt om å kunne dra til Bolivia en gang til.

 Marita Andreassen gleder seg veldig til Bolivia-turen
Den 11. april reiser en gruppe nordmenn til Bolivia i anledning VINE's 25 års jubileum, blant dem Marita Andreassen, som sammen med sin mann, Erling, var bestyrere i VINE helt fra starten i 1985 til 1999. Marita har flere ganger i den senere tiden snakket om en drøm som hun lenge har hatt, nemlig å kunne besøke VINE en gang til, for å sitere hennes egne ord, og som også er tittelen på en programserie i TV: "Dette må jeg gjøre før jeg dør". 
Og nå har ting lagt seg til rette for at Marita kan reise til Bolivia en siste gang. Og spesielt er det at det skjer i forbindelse med at VINE feirer 25 år.

Vi har spurt Marita om hva som spesielt gjorde inntrykk i den tiden hun var med og ledet barnelandsbyen.
- Det må være alle gangene vi tok i mot nye barn. De kom fra ulike kår og sammenhenger, men felles for alle var at de manglet foreldre som kunne ta seg av dem og gi dem den kjærligheten og

omsorgen som de trengte. Spesielt husker jeg en gang da vi tok i mot to brødre, den ene på 2 1/2 år og den andre på seks. De kom fra et hjem der mammaen bare dro sin vei, og der pappaen og bestemoren som begge var alkoholikere, skulle ta seg av barna. Men stadig vekk ble barna banket og slått av den alkoholiserte pappaen sin. Barna ble derfor tatt ut av hjemmet sitt og overført til oss. Den dagen da de to guttene kom, gråt og gråt den minste gutten på 2 1/2 år. Så sier storebroren på seks: "Ikke gråt mer, lillebror. Her kan ikke pappa slå oss mer". Slike opplevelser gjorde sterkt inntrykk på oss og styrket oss i troen på at barnelandsbyen kunne hjelpe slike barn med svært vanskelig bakgrunn.
- Hva ser du mest fram til når du kommer til Bolivia?
- Å treffe ungdommene som nå er flyttet ut, men som hadde barndommen sin i barnelandsbyen i den tiden vi var bestyrere. Det skal bli så interessant å møte dem igjen, snakke med dem, høre hvordan de har det, og kanskje hjelpe dem litt videre på veien.

Det er ikke tvil om Marita fortsatt har et stor morshjerte for barna som vokste opp i VINE. Og vi vet at det allerede har ryktes i Bolivia at Marita kommer. Og at de gleder seg veldig til å møte henne en gang til.

I tillegg til Marita reiser også Elisabeth Hast og Olav Nygård fra ressursgruppen, og pastor Oliver Nordbø fra Tønsberg Pinsekirke Betania. Marita får også med seg sin datter Ann Christin. Og når vi i tillegg kan fortelle at datterdatteren Marie (19) allerede er i barnelandsbyen som voluntør, blir det også et hyggelig familietreff i Bolivia.

VINE har planlagt jubileumsfeiring over flere dager, med mange innbudte, jubileumsmøte, aktiviteter for barna og ungdommene og mye mer. Vi kommer tilbake med mer stoff fra 25-årsjubileet etter hvert. Interesserte kan også følge med på barnelandsbyens Facebook-profil.

Vi ønsker Marita og de andre som reiser, en riktig god tur til Bolivia.